Tietosuoja ja tietoturva ovat meille tärkeitä asioita. Vaikka Totuuden talon palveluita tarjotaan ilmaiseksi, olemme sitoutuneet pitämään tietoturva-asiat kunnossa.

Tämä dokumentti on päivitetty 6.7.2018.

 

1. Rekisterinpitäjä

Totuuden talon tukiyhdistys ry

Peltokatu 4 A 8 90120 Oulu

Yhdistysrekisterinumero: 221.951

 

2. Yhteystiedot rekisteriasioissa

Rekisteriasioissa vastaava yhteyshenkilö on Iisakki. Iisakin tavoittaa alla olevin keinoin.

Puhelin: 040 258 7127 (arkisin 9-16)

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

3. Rekisterien nimet

Meillä on käytössä kaksi erilaista rekisteriä.

  1. Totuuden talon rekisteröityneet käyttäjät -rekisteri (myöh. TT-rekisteri)
  2. Holvi-taloushallintajärjestelmän rekisteri (myöh. HOLVI-rekisteri)

 

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Eri rekistereillä on eri käyttötarkoitus:

  1. TT-rekisteriä ei käytetä mihinkään tarkoitukseen, vaan siellä olevat tiedot vain tunnistavat kyseisen rekisteröityneen käyttäjän sivustolle. Käyttäjä itse hallinnoi tietojansa, sekä päättää, mitä tietoja palveluun syöttää. Pakollisia tietoja ei ole edes käyttäjän todellinen nimi. Rekisteröityneille käyttäjille lähetetään silloin tällöin uutiskirje heidän ilmoittamaansa sähköpostiin.
  2. Yhdistyslain nojalla yhdistyksen on ylläpidettävä rekisteriä yhdistyksen jäsenistä. Tähän tarkoitukseen käytämme Holvi-taloushallintajärjestelmää, sekä Holvi-verkkokauppaa, jonka kautta yhdistys kerää jäsenmaksut. Yhdistyksen jäsenille ei erikseen lähetetä sähköpostia, muuten kuin kerran vuodessa vuosikokouskutsu.

Kummankaan rekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Henkilötietoja käsitellään lain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa. Henkilötietoja käsittelevät vain yhdistyksen sihteeri ja puheenjohtaja tai tarvittaessa rajattujen palveluntarjoajien työntekijät. Näitä palveluntarjoajia ovat talousjärjestelmiemme tai verkkosivualustamme toimittajat.

 

5. Rekisterin tietosisältö

Eri rekistereillä on eri tietosisältö:

  1. TT-rekisteri
    • Nimi (oma oikea nimi ei ole pakollinen tieto, eli tähän käy mikä tahansa nimimerkki)
    • Käyttäjätunnus ja salasana
    • Sähköpostiosoite
  2. Holvi-rekisteri
    • Etunimi ja sukunimi, tai yrityksen tai yhdistyksen nimi
    • Sähköpostiosoite
    • Puhelinnumero (valinnainen)
    • Kotiosoite, tai toimipaikan osoite

Huom. jos jäsenmaksun maksaja on eri taho, kuin jäseneksi tuleva, jää rekisteriimme jälki sekä maksajasta että jäsenestä.

 

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Meillä on käytössä vain käyttäjän tai jäsenen itse ilmoittamat tiedot. Emme hanki tietoa käyttäjistä tai jäsenistä millään muulla tavalla.

 

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Emme luovuta rekisteriemme tietoja kolmansille osapuolille.

 

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Yhdistys voi käyttää palveluiden teknisessä toteutuksessa palveluntarjoajia, joiden palvelimet tai palvelut on tuotettu osin tai kokonaan EU:n tai ETA:n ulkopuolella maissa, joissa EU-komissio on todennut tietosuojan tason riittävyyden.

 

9. Rekisterien suojauksen periaatteet

TT-rekisteriä ja Holvi-rekisteriä voi käyttää vain henkilökohtaisin käyttäjätunnuksin. Käyttöoikeudet rekistereihin on vain yhdistyksen sihteerillä ja hallituksen puheenjohtajalla. Molempien rekistereiden kanssa noudatetaan varovaisuutta, ja kyseiset henkilöt ovat hyvin perillä tietoturva-asioista.

Mahdolliset paperitulosteet säilytetään lukituissa tiloissa ja käytön jälkeen toimitetaan tuhottaviksi.

Vaitiolovelvollisuus sitoo TT- ja HOLVI-rekisteritietoja käsitteleviä henkilöitä. Tietoja kerrotaan tai luovutetaan ulkopuolisille vain lakiin perustuvan ilmoitusvelvollisuuden johdosta, kuten rekisteröityneen tai jäsenen omasta pyynnöstä tai viranomaisen lakiin perustuvasta pyynnöstä.

 

10. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Rekisterissä olevalla on henkilötietolain mukainen oikeus tietojensa tarkastukseen korvauksetta kerran vuodessa. Sen, joka haluaa tarkastaa itseään koskevat tiedot, on esitettävä tästä kirjallinen ja omakätisesti allekirjoitettu tai vastaavalla tavalla varmennettu pyyntö yhdistykselle. Yhteystiedot kohdassa 2.

TT-rekisterin tiedot voi omalta kohdaltaan tarkastaa milloin tahansa kirjautumalla sisään palveluun. Omat tiedot löytyvät kohdasta ”Oma sivu”.

Rekisterinpitäjä korjaa tiedot henkilötietolain 29 §:n mukaisesti. Tiedonkorjaamispyynnöt on osoitettava rekisteriasioista vastaavalle yhteyshenkilölle.

 

11. Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä kehittääksemme sen käyttökokemusta ja tarjotaksemme käyttäjille kiinnostavaa sisältöä. Käyttämällä palvelua hyväksyt evästeiden käytön. Evästeet tallentavat tietoa verkkosivun käytöstä. Käyttäjät tunnistetaan ja lasketaan anonyymisti eikä käyttäjää voida tai pyritä tunnistamaan evästeiden avulla. Evästeiden käytön tavoitteena on käyttökokemuksen parantaminen.

Emme käytä evästeitä myynti- ja markkinointitarkoituksessa. Huomaathan kuitenkin, että jos sivustollamme käyttää kolmannen osapuolen tarjoamaan palvelua, kuten YouTubea, sitoo käyttäjää tuolloin aivan normaalisti kyseisen palveluntarjoajan ehdot ja evästeet.

 

12. Linkit

Totuuden talon verkkosivustolla on linkkejä myös muille sivustoille. Pyydämme jokaista käyttäjää huomioimaan, ettei Totuuden talo ole vastuussa mistään näistä muiden sivustojen tarjoamista palveluista tai heidän sivustojensa sisällöstä. Pyydämme jokaista käyttäjää myös huomioimaan sen, etteivät nämä tietosuojaperiaatteet ole voimassa Totuuden talon sivujen ulkopuolisilla sivustoilla.

 

13. Päivitykset

Nämä tietosuojaperiaatteet voivat muuttua ajan kanssa, mutta kaikki päivitykset julkaistaan tällä sivulla.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest

Sivustolla on käytössä muutama eväste (vain kävijämäärien analysointiin ja käyttökokemuksen parantamiseen, ei myyntiin tai markkinointiin liittyen).